Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 646 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 3716 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Praten over je vak en Intervisie – Robin Pera Deprecated: join(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-content/themes/robinpera/engine/admin/classes/class-nice-web-font-subscriber.php on line 111 Notice: Trying to access array offset on value of type null in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 319 Notice: Trying to access array offset on value of type null in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 319 Notice: Trying to access array offset on value of type null in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 319 Notice: Trying to access array offset on value of type null in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 319 Notice: Trying to access array offset on value of type null in /customers/e/8/2/robinpera.nl/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 319

Praten over je vak

Auteursrecht: <a href='https://nl.123rf.com/profile_viktor88'>viktor88 / 123RF Stockfoto</a>Intervisie kennen we allemaal. Een deelnemer brengt een casus in. De anderen luisteren, stellen vragen, leven zich zo goed mogelijk in de situatie van de casus-inbrenger in en doen suggesties om de casus-inbrenger te helpen. Deze bepaalt zelf wat hij of zij met de goedbedoelde adviezen doet.

Praten over je vak is een door de politie ontwikkelde methodiek. Praten over je vak (POJV) lijkt op intervisie, maar er is een groot verschil: de deelnemers zijn je teamgenoten met wie je dag in dag uit samenwerkt en samen verantwoordelijk bent. Het zijn geen vakgenoten van elders met wie je vrijblijvend kunt sparren. Als medewerker sta je midden in veranderingsprocessen: van omstandigheden, van doelgroepen, van werkprocessen, taken en teams. Wat gisteren werkte, werkt vandaag misschien niet meer. Je vak verandert. Waar loop je dan tegenaan? En wanneer doe je het eigenlijk goed? Door met je collega’s en leidinggevende in gesprek te gaan, kun je met elkaar onderzoeken wat het beste werkt.

Praten over je Vak resulteert niet in vrijblijvend sparren en adviseren, want het gaat uiteindelijk om het handelen van het hele team.

“Zo goed mogelijk inleven” wordt nu van een andere orde voor teamgenoten die zelf deel uitmaken van de casus of in ieder geval van de context ervan. Praten over je Vak resulteert niet in vrijblijvend sparren en adviseren, want het gaat nadrukkelijk niet om uitsluitend het handelen van de casus-inbrenger, maar om het handelen van het team.

Voor wie:
Teams en leidinggevenden die goed werk willen leveren, die willen leren van hun dagelijkse werkpraktijk en die willen investeren in het onderhouden en verdiepen van de samenwerking. Het gaat om een serie van bijeenkomsten. Na een aantal bijeenkomsten werpt de methode steeds meer vruchten af; een richtlijn is vijf bijeenkomsten per jaar met optimale tussenpozen van drie tot vier weken. Een sessie duurt twee uur. Een serie heeft als doel de methode over te dragen aan het team. Het team is niet groter dan 10 mensen tegelijk.