Leiderschap/persoonlijke ontwikkeling in beelden

Deze specifieke trainings- en coach(!)vorm legt zich moeilijk in woorden uit. Het is namelijk ervarend leren. Door de diversiteit aan filmfragmenten maak je het mee. Denk: groot filmscherm, donker, goed geluid, zoals je het in een bioscoop mee maakt. Mag ik je het uitleggen met de video die je hier ziet?

Waarvoor dient leiderschap/persoonlijke ontwikkeling in beelden?
Bij een beeldlezing ben je met je organisatie, afdeling of team interactief betrokken bij een aantal speciaal voor de gelegenheid geselecteerde filmfragmenten die een vraag en antwoord uitdiepen. Filmbeelden blijven lang in het collectieve geheugen hangen.

Maanden na de beeldlezing kunnen medewerkers het er nog over hebben. ‘Hoe deed die mandarijn-eend dat ook alweer?’ ‘Hebben wij wel genoeg zachte blaadjes?’ Met de groep beleef je alle facetten van de verandering die je voor ogen hebt met positief voorbeeldgedrag uit diverse films en documentaires.

Thema’s

Thema’s voor een beeldlezing zijn heel variabel, maar denk bijvoorbeeld aan leiderschap-vraagstukken, persoonlijke ontwikkeling, maar ook: resultaatgericht leidinggeven, people-management, het nieuwe werken (tijdens/na ‘Corona’) of aan het concretiseren van (nieuwe?) kernwaarden.

Organisaties waarvoor ik beeldlezingen/trainingen heb gegeven:
Albert Schweitzer Ziekenhuis, Bijenkorf, CAK, Gemeente Achtkarspelen, Ministerie van Justitie, Opleidingsinstituut DJI, Politieacademie, Raad voor de Kinderbescherming, Right Management, Rijkswaterstaat, VNG, Voetencentrum Wender.

Samenvatting:

Inhoud: Op het uitgekozen thema wordt er op maat een beeldlezing gemaakt. De geselecteerde filmbeelden vormen bij elkaar het verhaal van ‘de reis van de held’

Niveau: Voor ieder niveau

Lengte: 1 tot 3 dagdelen

Doelstelling: Veranderingen laten doorleven en beklijven, snappen wat er moet gebeuren, paradigma veranderingen bewerkstelligen

Nodig: Verdonkerbare ruimte voor bioscoop ervaring, krachtige beamer, professioneel geluid en wit scherm.

Prijs: Op aanvraag