Trainer en (Team)coach

Sinds 2006 ben ik fulltime werkzaam als opleider en trainer. Regelmatig werk ik voor trainingsbureaus als De Baak, het Opleidingsinstituut DJI en FocusAcademy (voorheen UseClark).

Sinds oktober 2019 ben ik een door de St!r erkend teamcoach. De opleiding heb ik gevolgd bij Teamchange. Ook coach ik individueel, waarbij ik gebruik maak van het Strategisch Coach model van Maarten Kouwenhoven. Wanneer dat mogelijk is zet ik filmfragmenten in als positief voorbeeldgedrag of als te bespreken onderwerp voor een sessie. Ik werk daarbij oplossingsgericht.

Thema’s zijn onder andere: de rol van leidinggevende, efficiënter en makkelijker leidinggeven met behoud van relaties, persoonlijk leiderschap, resultaat gericht werken, invloed vergroten, feedback upwards, profileren, medewerkersgesprekken en verzuim.

Teamcoaching doe ik aan de hand van het Teamwiel (© Martijn Vroemen/Teamchange), en werk ik aan de ontwikkeling van teams naar meer geïntegreerde taken teams of naar zelfsturende/zelfstandige teams.

Werkvormen: naast de gangbare modellen, werk ik ook graag met simulaties, persoonlijke casuïstiek, rollenspel en gamification.

Deep Democracy

Sinds 2020 ben ik gecertificeerd facilitator Deep Democracy. Deep Democracy zie ik als een filosofie, meer dan als ‘een methode’ (van Myrna Lewis). Ik ervaar deze opleiding als zeer complementair naast de opleiding tot teamcoach. Deep Democracy geeft mij de mogelijkheid om als facilitator zeer complexe situaties binnen een team dan wel groep op een positieve wijze te begeleiden. Met andere woorden: als facilitator maak ik gebruik van de volledige kennis (wijsheid) van de groep om tot een inclusief beleid dan wel besluitvorming te komen.

Uiteraard ben ik ook inzetbaar als coach voor individuele trajecten. Het is mogelijk dat ik in een traject mezelf inzet als trainingsacteur, hetgeen ik ook lange tijd heb gedaan. Ik ben dan levend oefenmateriaal. Om tot blijvend resultaat te komen, is het heel normaal om nieuw gedrag in te repeteren. Bij individuele coaching maak ik onder andere gebruik van de coachmatrix van Maarten Kouwenhoven waarvoor ik opgeleid ben.

Aarzel niet om vrijblijvend contact met me op te nemen als je meer wilt weten. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek gaat je veel meer brengen dan alleen het lezen van deze teksten. Ik reageer snel op telefoontjes en e-mails.

Robin vat zelf zijn werkwijze samen als die van een ‘regisserende coach’, en dat is de spijker op zijn kop. Hij leeft zich goed in je leervraag, en in elke sessie in, en weet je met zijn brede en diepe ervaring heel to-the-point uit te dagen. Dat gebeurt op een vriendelijke, trefzekere en ook operationele manier, waarbij hij de lat hoog, maar nog binnen bereik legt. Dat laatste motiveert alleen maar nog meer om er overheen te springen.

Klaas Werkhorst – Sectorhoofd Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ik heb vaak en veel met Robin mogen samenwerken. Hij is vriendelijk, vakkundig en veelzijdig. Hij beheerst, meer dan ik, het vermogen om krachtige feedback te doseren en zo te zorgen dat hij kan worden ontvangen. Hij combineert humor met ernst, lichtheid met diepgang en jeugdig met rijp. Van harte aanbevolen, dus.

Manfred van Doorn

Heb je een vraag?

4 + 8 =